LEPŠA I UKUSNIJA NEGO SA MESOM Vrhunska posna punjena paprika, lagano i fino jelo
Foto: Bakina kuhinja


Potrebno je:
1 glavica crnog luka
5 čena izdrobljenog belog luka
2 šargarepe na kockice
 može se iseći i jedna crvena sveža paprika
50 gr pirinča (može malo obaren)
2 rendana krompira
1 puna kašika ajvara
suvog začina soli biber ml. paprika
200 ml kuvanog paradajza
1 paradajz za zatvaranje
1 kašika prašna
100 ml vode
ulje
 

Priprema:

Na ulju propržiti sekan luk, šargarepu, pa kad se proprži dodati pirinač, rendan krompir,beli luk, ml. papriku , začin so i sve izjednačiti. 

Foto: Bakina kuhinja

 

Puniti  paprike i zatvarati kriškama paradajza. Izmešati vodu paradajz i brašno i preliti paprike u djuveču. 

Foto: Bakina kuhinja

 

Dodati malo ulja  i odozgo na svaku papriku. Poklopiti i peći u rerni na 220 stepeni c oko 60 min. Sve povrće koje ostane stavite u šerpu nalite vodom i kuvajte oko pola sata.

Foto: Bakina kuhinja

 

Dodajte začina, peršunovog lista i evo sjajne čorbice..Prijatno!

Komentari (0)

Loading