BOLJE NISTE PROBALI Turske ćufte, ukus i miris Orijenta u vašoj kuhinji
Foto: Youtube/Printscreen

POTREBNI SASTOJCI:

  • 250 g mlevene junetine,
  • 250 g mlevene jagnjetine,
  • dve kriške hleba (samo sredina),
  • glavica crnog luka, veće jaje,
  • pola šolje iseckanog peršuna,
  • pola kašičice mlevenog kima,
  • pola šolje brašna,
  • malo ulja, so, biber

PRIPREMA:

Heb natopiti u vodi, pa ga ocediti i izmrviti u činiju. Dodati obe vrste mlevenog mesa, sitno seckani crni luk, peršun, kim, so i biber, pa sve dobro zamesiti.

Od dobijene smese formirati ćufte, pa ih uvaljati u brašno. Pržiti u tiganju na zagrijanom ulju dok meso ne dobije lepu boju sa svih strana, pa poslužiti dok je toplo. Uživat ćete u svakom zalogaju. 

BONUS VIDEO

Nada Gligorovic

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading