SPREMITE ŠPAGETE KARBONARA Ukusan obrok koji će odmah nestati sa trpeze
Foto: Shutterstock

Sastojci:

200 g špageta

dva žumanca
100 g suve mesnate slanine
200 ml pavlake za kuvanje
40 g izrendanog parmezana
50 g izrendanog tvrdog žutog sira
dva čena belog luka
kašika maslinovog ulja
so, biber
kašika peršuna

Priprema:

Skuvajte špagete prema uputstvu. Pomešajte žumanca s pavlakom, solju i biberom, pa dodajte seckani peršun i izrendane sireve.

Promešajte i ostavite sa strane. U tiganju na zagrejanom ulju ispržite seckanu slaninu.

Blago pritisnite čenove belog luka, da puste sok, pa ih dodajte slanini.

Kada postane staklasta, ocedite višak masnoće, pa joj dodajte oceđene tople špagete i prelijte umućenim sosom sa žumancima i sirom.

Vratite na isključenu toplu ringlu i brzo mešajte da se žumanca ne bi zgrudvala.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading