SPREMITE ĆUFTE NA ŠVEDSKI NAČIN Idealne za porodični ručak
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 

500 g mlevene junetine

500 g mlevene svinjetine
četvrt šolje iseckanog peršuna
pola kašičice muskatnog oraha (ili kardamoma ako nađete)
srednja glavica crnog luka
dva veća jajeta
šolja prezli
četiri čena belog luka
so, biber, ulje

Priprema: 

U većoj činiji pomešati juneće i svinjsko mleveno meso, pa dodati peršun, umućena jaja, muskatni orah, iseckan crni i beli luk, prezle, so, biber i kašiku-dve ulja. Sve dobro sjediniti i zamesiti, pa od dobijene smese napraviti ćufte. U tiganju zagrejati ulje i pržiti ćufte dok ne dobiju lepu boju. Poslužiti dok je toplo, uz pire od krompira.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading