MOŽETE DA NAPRAVITE I SAMI Recept za domaći sladoled sa šumskim voćem
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

400 g šumskog voća

5 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera
1 kašika limunovog soka
250 ml slatke pavlake
malo sveže nane

Priprema:

Šumsko voće (maline, kupine, jagode, ribizle, borovnice...) pažljivo operite i osušite, stavite u blender sa obe vrste šećera i limunovim sokom, te dobro umutite (možete to uraditi i mikserom).

Od slatke pavlake umutite čvrst šlag, pa mu dodajte dobijenu kašu od šumskog voća.

Sve dobro promešajte i stavite u zamrzivač na dva-tri sata da se stegne.
Prilikom posluživanja ukrasite komadićima voća i listićima sveže nane.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading