JEDNOSTAVNO, A VRHUNSKO JELO Pita sa tikvicama, grizom i jogurtom, uživaj u fantastičnom ukusu
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci 

– 500 gr tankih kora za pitu

– 600 gr tikvica
– 1 manja glavica crnog luka
– 2 jaja
– 250 ml jogurta
– oko 100 gr griza
– 100 ml ulja + 2 – 3 kašike dodatno
– so
– biber po ukusu
– peršunovo lišće

Priprema:

U jogurt umešajte 100 ml ulja i 2 jaja. Tikvicu operite i izrendajte takođe i luk. Posolite, pobiberite, dodajte oko 2 kašike ulja i promešajte.

Tepsiju podmažite uljem, stavite jednu koru, ulje, drugu koru, premaz od jogurta, treću koru, premaz od jogurta i četvrtu koru.

Preko četvrte kore stavite rendane tikvice i pospite jednom do dve kašike griza (ja to otprilike prstima), koru, premaz, koru, premaz, koru, tikvice, griz… i tako sve do kraja po tri kore.

Isecite pitu na kockice, premažite ako je ostalo malo premaza ako nije premažite sa vrlo malo ulja i pitu ostavite da stoji oko 20 minuta.

Odozgo sam stavila listove peršunovog lišća ali se može naseckati i u tikvice.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite dok ne porumeni, ja sam pekla 30 minuta.

Pripremite neku salatu ili samo nasecite paradajz i uživajte u finom letnjem obroku. Uz jogurt i kiselo mleko je isto fino.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading