UKUS JE FENOMENALAN Pravo je vreme za lagan letnji kolač sa ribizlama (VIDEO)
Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje, stiže nam provereno dobar recept za kolač koji ćete uvrstiti u listu omiljenih.

Potrebno je:

Prvi biskvit

3 žumanca
50 gr šećera
100m, jogurta
50 ulja
150 gr brašna
50 gr griza
1/2 peciva
korica limuna

Foto: Bakina kuhinja

 

 

Voće

300 gr ribizli (može maline ili drugo voće)

Treći deo:

3 belanca
50 gr šećera
1 vanočin šećer

Priprema:

Umutiti penasto žumanca sa šećerom, dodati brašno griz sa praškom za pecivo, koricu limuna, jogurt i ulje i sve izjednačiti. 

Pleh 22 cm obložiti pek papirom i peći 10 minuta na 200 stepeni.

Foto: Bakina kuhinja

 

 

Izvaditi poređati voće i sipati umućena belanca sa šećerom i vanilin šećerom. 

Vratiti u rernu i smanjiti na 180 stepeni i peći još 20-30 minuta da belanca dobiju krem boju. Seći potpuno ohlađen. Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading