IDEALAN LETNJI RUČAK Punjene tikvice zapečene u rerni, lagano i preukusno jelo
Foto: Shutterstock

Sasojci:

500gr mlevenog mesa

1 manja glavica crnog luka
2 jaja
1 pavlaka
začini po ukusu
3 manje tikvice
3 kašike ulja
0,5dl vode

Priprema:

Tikvice oguliti pa preseći na 4 dela i izvaditi seme, sa one strane svakog parčeta tikvice ostaviti ivicu, ne vaditi do kraja.

Pouljiti tepsiju, pa naliti vodu i poslagati tikvice.

Pomešati mleveno meso i izblendiran luk sa jednim jajetom i začinima pa sa ovom smesom napuniti izdubljene delove.

Umutiti jaje sa pavlakom pa preliti preko napunjenih tikvica. Peći na 200 stepeni oko sat vremena. Punjene tikvice poslužiti tople.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading