musaka
Foto: Shutterstock/Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

 

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

 

Iako ćete morati da palite rernu za ovaj recept, uprkos vrućinama, verujte, isplatiće vam se.

Nema ništa lepše od ove musake od tikvica:

SASTOJCI:

2 tikvice
500g mlevenog mesa
2 čena belog luka
1 crni luk
3 jaja
1 šargarepa
1 kašičica aleve paprike
300ml mleka
So,biber I suvi začin po ukusu

PRIPREMA:

Tikvice oljuštiti,iseći i posoliti.Crni i beli luk iseckati i propržiti na malo ulja, pa kad omekša dodati mleveno meso,rendanu šargarepu i alevu papriku, a potom i ostale začine.

Dinstati još malo.

Tikvice rasporedite po dnu tepsije, stavite meso odgore i preklopite ga ponovo tikvicama.

Peći u zagrejanoj rerni, na 200 stepeni oko 30 minuta.

Pred kraj pečenja, umutite jaja sa mlekom i prelijte musaku.

Vratite u rernu da se zapeče 10-15minuta.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading