TRADICIONALNO JELO SRPSKE KUHINJE Punjene paprike, fantastični letnji ručak
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

1 veća glavica crnog luka

800 gr mlevenog mesa
1 kašika suvog začina ( opciono )
1 kašičica soli
1 ravna kašičica bibera ili po želji više
1 kašičica peršunovog lista
150g pirinča / riže
7 – 8 komada većih babura paprika
100 ml ulja
1 puna kašika mekog brašna
1 kašičica mlevene, crvene paprike
500 – 750ml paradajz soka

Priprema:

Crni luk sitno iseckati.

Mlevenom mesu dodati crni luk i navedene začine, kao i opran pirinač.

Rukom dobro smesu izmesiti, da postane ujednačena.

TRADICIONALNO JELO SRPSKE KUHINJE Punjene paprike, fantastični letnji ručak

Foto: Youtube/Printscreen

 

Opciono se stavlja jedno jaje, može i nemora. Neko stavi, a neko ne.

Papriku oprati pa joj odstraniti peteljku i seme ( izdubiti je ).

Napuniti nadevom papriku, ali ne baš skroz do vrha jer će smesa da nabubri.

Nije potrebno ičim zatvarati jer je masa kompaktna i neće cureti napolje.

TRADICIONALNO JELO SRPSKE KUHINJE Punjene paprike, fantastični letnji ručak

Foto: Youtube/Printscreen

 

U veći lonac sipati ulje i zagrejati.

Dodati brašno i mešati dok ne postane blago žute boje.

Zatim dodati crvenu papriku, mešati 30ak sekundi pa naliti paradajz sok i otprilike litru vode.

TRADICIONALNO JELO SRPSKE KUHINJE Punjene paprike, fantastični letnji ručak

Foto: Youtube/Printscreen

 

Poslagati papriku i naliti vode ako fali još, kako bi paprika bila prelivena.

Staviti da se juva na jaču vatru pa pre nego što provri smanjiti na srednju do slabiju i ostaviti 90 minuta da se kuva.

Paziti da voda ne uvri, ako je potrebno malo doliti vrele vode.

Na kraju probadi čorbu, ako je potrebno dosoliti i posuti peršunovim listom.

Servirati toplu.

Prijatno.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading