LAGANI LETNJI RUČAK Pasta sa povrćem, učiniće vaš dan idealnim
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

Veća glavica luka

2 čena belog luka
3 paradajza
1 tikvica
1 manji patlidžan
2 paprike
2 kašike maslinovog ulja
So, biber, origano, bosiljak, ruzmarin, po ukusu
Pola kese paste

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje, prodinstajte luk, dodajte usitnjen beli luk, papriku, patlidžan, tikvicu isečene na kockice. Začinite, dinstajte dok ne omekša i dodajte paradajz isečen na kockice. Sve kuvajte još oko 20 minuta. Za to vreme obarite pastu u slanoj vodi.

Kada je povrće sjedinjeno, izblendajte ga u ​blender setu​ ili ​štapnim mikserom. Spojite u većoj šerpi sa proceđenom pastom, ako treba razredite sos vodom u kojoj se kuvala pasta i prelijte sa malo maslinovog ulja. Pospite sa parmezanom i svežim bosiljkom pri služenju.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading