SPREMITE ITALIJANSKI KOLAČ OD TREŠANJA Recept koji svima uspeva
Foto: Shutterstock

Sastojci:

250 g maskarponea

3 jajeta

300 g brašna

kašičica praška za pecivo

50 g putera

400 g trešnji

kašičica ekstrakta vanile

220 g šećera u prahu

po želji malo rendane čokolade

Priprema:

Očistite trešnje od koštica i ostavite ih da se ocede od tečnosti. Za to vreme umutite šećer i jaja u krem. Dodajte u njih maskarpone i promešajte špatulom. Dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i vanilu. Istopite puter, ostavite da se ohladi, pa dodajte u smesu mešajući. Na kraju dodajte i trešnje i promešajte. Za pečenje kolača od trešanja koristite kalup sa ivicom koja se skida, pokriven papirom za pečenje. Sipajte smesu i zaravnajte. Pecite kolač na 180 stepeni oko 35-40 minuta i ostavite da se prohladi. Pospite kolač šećerom u prahu ili rendanom čokoladom i servirajte.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading