Brzo se priprema: Čokoladna torta sa kikirikijem
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g mlevenog kakao keksa
  • 100 g kikirikija
  • 100 g putera
  • prstohvat soli
  • 1 banana
  • 150 g čokolade
  • 300 g krem sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 300 ml slatke pavlake 
  • bela čokolada za dekoraciju

Priprema:

Kada propržite kikiriki, onda ga izblendirajte. Pomešajte kikiriki sa mlevenim keksom i dodajte puter koji ste istopili.

Dobro sjedinite i sipajte u kalup prečnika 18 cm koji ste obložili pek papirom (i po ivicama). Utisnite smesu po dnu i ivicama. 

Nakon toga stavite smesu u frižider. Slatku pavlaku (200 ml) umutite sa šećerom u prahu i mikserom sjedinite sa umućenim krem sirom.

Potrebno je da podelite tri jednaka dela. Prvi deo fila stavite preko podloge, pa dodajte bananu koja je već isečena na kolutove.

Preko toga stavite i drugi deo fila. Čokoladu istopite sa slatkom pavlakom, a onda to pospite preko fila.

Kada se malo stegne smesa stavite preko preostali deo fila, ali i čokoladnu glazuru. Izrendajte belu čokoladu, pa je pospite poreko torte.

Vaša poslastica je gotova

Komentari (0)

Loading