UKUS JE FENOMENALAN Evo kako da napravite fantastičnu baklavu bez kora (VIDEO)
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

 
Za preliv:
 
300 gr šećera
100 ml. vode
1 vanilin šećer
1/2 limuna
 
Za baklavu je potrebno:
 
4 jaja
4 kašike šećera
100 gr brašna
100 gr griza
100 ml jogurta
1/2 praška za pecivo
100 g seckanih oraha
100 gr suvog grožđa
       orase
malo cimeta
 
Priprema:
 
Staviti šećer, dodati vodu, limun i vanilin šećer.Ostaviti da se skuva i da sirup postane gust, pa prohladiti.Umutiti belanca sa šećerom.
 

Foto: Bakina kuhinja

 

 

 
Dodati brašno i griz sa praškom za pecivo, žumanca, ulje, jogurt, pola oraha seckanih, suvo grožđe, orase, cimet i sve polako izmešati. 
 

Foto: Bakina kuhinja

 

 

 
Pleh premazati uljem i posuti brašnom.Pleh veličine 30x20 cm sipati u pleh  pa odozgo posuti ostatak seckanih oraha peći na 200 stepeni C oko 30 minuta.Pečenu baklavu iseći na kocke pa je preliti prohlađenim sirupom služiti kad upije.Tako rastresit, sočan mirisan.
 

Komentari (0)

Loading