SPREMITE DOMAĆU GIBANICU Ovaj recept morate da probate
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

½ kg kora za gibanicu

400 - 500 g sira
4 jajeta
3 čaše kisele vode
2 kašike ulja

Priprema:

Podmažite pleh uljem i stavite 2 kore, a još dve ostavite sa strane da odozgo pokrijete gibanicu. Od sira, 3 jajeta i 2 ½ čaše kisele vode napravite fil. Svaku preostalu koru umočite u fil i ređajte zgužvane jednu pored druge. Kad ste sve kore i fil potrošili stavite dve kore odozgo, isecite gibanicu na komade i kašikom prelijte sa umućenim jajetom i ½ čaše kisele vode. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta, a zatim smanjite na 150 i pecite još 10 minuta. Gibanicu služite sa kiselim mlekom ili jogurtom. Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading