PO RECEPTU BAKE JELE Pamuk pogača - penasta i meka kao duša
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno  je:

  • 20 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 300 ml mleka
  • 100 ml vode
  • malo soli
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 700-750 gr brašna

Priprema:

U mlako mleko dodati kvasac, šećer da se otopi, dodati mlaku vodu. ulje, pa dodavati brašno i so i zamesiti mekše testo. 

Foto: Bakina kuhinja

 

Izraditi testo da bude glatko pa ga pokriti da naraste. Istresti testo na sto. Podmazati veću tepsiju uljem vaditi manje komade testo oblikovati male loptice sa masnim rukama i redjati u tepsiju. 

Foto: Bakina kuhinja

 

Pokriti da odmore, premazati žumancetom posuti po želji susamom i peći na 180 stepeni C 40-45 minuta. Pokriti krpom da pogača malo odmori pa uživati. 

Komentari (0)

Loading