BOŽANSTVENA KREMASTA POSLASTICA Rafaelo torta bez pečenja, zasladite se sa stilom
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

Za koru:

180 g piškota
200 ml mleka

Za fil:

160 g šećera
40 g pudinga od vanile
500 ml mleka
40 g putera
100 g kokosa

Za glazuru:

250 g bele čokolade

60 g putera
100 g rafaelo kuglica

Priprema:

U pleh poređajte donju koru od piškota natopljenih u mleko. U mleko dodajte šećer i puter i sve zagrevajte uz lagano mešanje dok se puter i šećer skroz ne rastope. Puding razmutite po uputstvu na kesici, pa dodajte u šerpu sa mlekom uz konstantno mešanje. Kada se zgusnulo dodajte kokos, i sve dobro sjedinite. Dobijeni fil sipajte preko piškota.

BOŽANSTVENA KREMASTA POSLASTICA Rafaelo torta bez pečenja, zasladite se sa stilom

Foto: Youtube/Printscreen

 

Ostavite u frižider na sat vremena da se stegne. Belu čokoladu zajedno sa puterom otopite da bude skroz kremasta, pa prelijte preko torte. Pospite odozgo kokosom i ukrasite rafaelo kuglicama po zelji. Vratite u frižider na još sat vremena.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading