STARINSKI RECEPT NAŠIH BAKA Sladoled torta sa orahom, lagana i kremasta poslastica
Foto: Youtube/Printscreen

Potrebno je:

Za koru:

6 jaja,

6 kašika šećera,

50 g oraha,

1 prašak za pecivo

Fil:

6 jaja,

375 šećera u prahu,

1 margarin,

250 gr oraha,

200 gr šlaga.
 

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg pa dodavati jedno po jedno žumance, umešati lagano orahe i prašak za pecivo i ispeći koru u okrugloj tepsiji. Peče se na papiru za pečenje na 180 stepeni 15 minuta. Kad se ohladi ovu koru iseći na dva dela po sredini.

Foto: Youtube/Printscreen

 


Fil:
Umutiti penasto 6 žumanaca sa 250 gr šećera u prahu i jednim margarinom. Posebno umutiti 6 belanaca sa 125 gr šećera u prahu i preostale orahe. Sjediniti ova dva fila i filovati tortu.

Slaganje torte: kora, polovina fila, druga kora, druga polovina fila.
Tortu premazati sa 200 gr šlaga.

Komentari (1)

Loading
Jasna

30.03.2022 10:23

Kada ćete jednom staviti pravu sliku recepta, ako u receptu torta ima dve kore, zašto nije slika torte sa dve kore, a ne ovi šareniši!?!