Ovaj recept će vam svi tražiti: Puter kifle
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 1 kg brašna
  • 150 g otopljenog putera
  • 2 jajeta
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašika šećera
  • 450 ml toplog mleka
  • 1 kocka kvasca

I još:

  • 200 g mladog sira
  • 1 jaje (za premaz)
  • malo susama za posipanje

Priprema

Kvasac podići, a brašno prosejati. Dodati u njega so, šećer, jaja, otopljen i prohlađen puter, pa dodajući postepeno toplo mleko, umesiti elastično testo. Ostaviti ga da se diže na toplom, a onda ga još jednom premesiti. Radi lakšeg rukovanja, podeliti ga na dve lopte. Svaku razvući u veliki krug i iseći na trouglove. Na širi deo staviti sir, pa motati kiflice. Tako raditi dok ima materijala.

Ostaviti ih da narastaju dok se pećnica greje. Pre ubacivanja u rernu, premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći ih dok fino ne porumene.

Pleh prekriti kuhinjskom krpom, da se malo prohlade, pa poslužiti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading