Topi se u ustima! Pečeni krompir sa fetom i sumakom
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 4 krompira
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 prstohvat soli
  • 1 čen belog luka

Nadev:

  • 150 g feta sira
  • 2 kašike kisele pavlake ili kajmaka
  • za posip sumak
  • sveži peršun

Priprema

Krompir dobro operite i posušite. Izbodite viljuškom, pa stavite u pleh.

Peći u rerni, zagrijanoj na 200 C, nekih 60 minuta.

Sjedinite maslinovo ulje, sitno rendani luk (ili granule istog) i prstohvat soli. Krompir izvadite, zarežite duboki X, pa u zarezani deo stavite pripremljeno maslinovo ulje.

Istim premažite ceo krompir, pa vratite u rernu još 10-tak minuta. Dok se krompir peče, sjedinite feta sir i kiselu pavlaku (ili kajmak).

Krompir izvadite, pažljivo raširite zarezani deo, pa stavite nadev od sira. Preko pospite sumak i sveži peršun.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading