Originalan recept za BOSANSKU KROMPIRUŠU: Pravi se sa GOTOVIM korama, a ukus je FANTASTIČAN

Vesti 18.01.2022 17:30 0

Svakako da posebno je ukusna od domaćih kora, ali pošto današnje domaćice nemaju mnogo vremena za „razvlačenje“ kora, u obzir dolazi i recept sa onima koje možete da kupite u prodavnici

PITA

Shutterstock

 

Ovako napravljena neće se razlikovati od pite za koju su naše bake pravile domaće kore. Prednost je što ćete je spremiti brže i jednostavnije. Ovo jelo je odličan izbor kao hranljiv obrok u vreme posta.

Sastojci: 500 gr kora za pitu, 2 kg krompira, 4 glavice crnog luka, 1 šolja ulja, soli po ukusu, 1 kašičica bibera.

Za preliv: šolja vode, so po potrebi.

Priprema: Krompire oljuštite, kratko obarite i iseckajte na sitne kockice ili ih izrendajte. Pomešati ih sa seckanim crnim lukom i začinima, pa posolite. Odvojite po tri kore sa strane.

Svaku koru premažite uljem i poređati ih jednu preko druge. Na treću, na duži kraj, rasporedite fil. Urolalajte i složite u podmazan pleh ili okruglu tepsiju.

Postupak ponavljajte dok se ne potrošite sve kore i sav materijal. Mokrim rukama premažite pitu, a onda četkicom preko toga uljem.

Krompirušu pecite u zagrejanoj rereni, na 180 stepeni, 45 minuta ili dok lepo ne porumeni. Posoljenu vodu prokuvajte i sipajte preko gotove pite.

Komentari (0)
Loading