DOVOLJAN JE MINUT ZA PREUKUSAN POČETAK DANA Brzi, posni uštipci od kojih će mirisati cela kuća
Foto: Shutterstock

Sastojci:

20 gr svežeg kvasca ili 1 kesica suvog

250-300 ml mlake vode
400 gr brašna
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
ulje za prženje

Priprema: 

Kvasac izdrobiti, pomešati sa mlakom vodom i dodati kašičicu šećera, pa ostaviti da se aktivira. Kada se kvasac aktivira dodati so i brašno, pa varjačom zamesiti glatko testo.

Testo dobro izlupati i ostaviti desetak minuta da naraste.

U posudu za prženje sipati ulje, pa staviti da se zagreje. Kašikom vaditi uštipke i pržiti na umerenoj temepraturi. Vodite računa da se ravnomerno isprže sa svih strana.

Vadite uštipke na papirni ubrus, kako bi upio višak ulja. Uštipke služite tople, a jednako su dobri i hladni.

Možete ih jesti sa slatkim ili slanim nadevom, ili ih posuti šećerom u prahu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading