Ručak za celu porodicu: Svinjske šnicle u kari sosu
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 3 šnicle od svinjskog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašičice masti
  • 250 ml mlečne neutralne pavlake
  • 2 kašičice karija
  • 1 kašičica bibera
  • 2 čena belog luka
  • 1/4 kašičice bosiljka
  • po ukusu soli

Priprema

Prvo posolite šnicle pa ih izlupajte. Glavicu crnog luka iseckajte na tanke režnjeve i stavite da se prži na svinjskoj masti. Luk će bukvalno da se prži i da se kramelizuje pa ćemo boja da bude tamnija, a neće da zagori. Naravno stalno mešajte. Kad luk omekša stavite šnicle.

Pržite na tihoj vatri 5 minuta sa jedne i 5 minuta sa druge strane.

U vanglu stavite pavlaku, kari, biber, sitno seckani beli luk, bosiljak. Sve promešajte pa prelijte preko mesa. Pustite da se krčka 5 minuta pa okrenite šnicle. Opet pustite 5 minuta da se šnicle krčkaju.

Mešajte po potrebi da ne zagori sos. Posle toga po želji. Zavisi da li volite pečenije meso ili manje pečeno. Bitno je da na svakih 5 minuta okrećete šnicle. Serviraju se na krompir pireu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading