RUČAK ZA DANAS: Juneći odresci u pikantnom sosu od limuna
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

150 g pirinča,

1 crveni luk,

3 čena belog luka, 

2 kašike maslinovog ulja,

1 zelena tikvica,

1 kašika maslaca,

so,

sveže mleveni biber,

800 g junetine, 

1 limun,

2 kašike suncokretovog ulja,

1 kašika putera

Priprema: 

Limunu ogulite koricu nožem za krompir, isecite na sitne rezance i prokuvajte u nekoliko voda da izađe gorčina, a ostane ukus.

Juneći kare očistite od kožice i isecite na odreske, začinite solju i biberom, pa naglo prepecite u tiganju, dodajte limunovu koricu, prodinstajte, podlijte vodom i sve zajedno dinstajte dok meso ne bude gotovo. Na kraju dodajte kašiku putera i servirajte uz pirinač.

Nožem za krompir ogulite zelenu koru od tikvica i isecite na dugačke trakice pa lagano prepržite na puteru uz dodatak nekoliko kapi maslinovog ulja, začinite solju i biberom i prelijte preko pirinča.

Luk i beli luk sitno iseckajte i na malo maslinovog ulja prodinstajte, dodajte pirinač, dinstajte nekoliko minuta i dodajte središnji deo tikvica iseckan na sitne kockice.

Sve zajedno dinstajte i podlijte vodom pa kuvajte uz mešanje oko 20 minuta na laganoj vatri.

Na kraju dodajte puter i servirajte uz odreske.

Komentari (0)

Loading