KAFA MOŽE I DA SE JEDE Ako je dodate ovim obrocima užitak je nemerljiv
Foto: Shutterstock

Zbog svoje karakteristične kiselosti, kafa predstavlja odličnu dopunu ukusa u mnogim obrocima. Probajte nekoliko sjajnih recepata s omiljenim napitkom koje su pripremili stručnjaci Centra za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i fitnes "Master Physical".

Foto: Shutterstock

 

OVSENO-KOFEINSKA KAŠA

Sastojci:

4 supene kašike ovsene pahuljice

2 kašike čija semenki

1 kašika kokosovog proteina

3 kašike skuvane domaće kafe

1 kašika meda

40 g crvenog voća

Priprema:

U šerpici zagrejati 300 mililitara vode. Dodati pahiljice, protein i čija seme. Kuvati na tihoj vatri dok se smesa ne zgusne. Skinuti s vatre i dodati kafu, med i sveže voće. Promešati lagano.

Foto: Shutterstock

 

SMUTI S KAFOM

Sastojci:

1 šoljica kafe

1 banana

1 kafena kašika kakaoa sirovog

1 kafena kašika bademovog putera

150 ml bademovog mleka

2 kapi eteričnog ulja mandarine

Priprema:

Skuvati domaću kafu, ostaviti da se malo prohladi i izliti u modle za led. Ostaviti u zamrzivaču oko dva sata. U blender staviti 4 kockice zamrznute kafe i dobro izmiksati s ostalim sastojcima za smuti.

Foto: Shutterstock

 

MAFINI S KAFOM

Mafini nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, možete ih jesti za doručak ili slatku užinu u popodnevnim časovima. Priprema je jednostavna, najteže je sačekati da se ohlade i uživati u ukusu!

Sastojci:

2 zrele banane

2 kašike meda

2 kašike kokosovog šećera

2 kašike kokosovog ulja

250 ml bademovog mleka

1 šolja speltinog brašna

2 kašike lešnikovog brašna

1 kesica praška za pecivo

1/2 kašičice sode bikarbone

1 kašika domaće kafe

1 kašika cimeta

1 prstohvat himalajske soli

10 kapi eteričnog ulja mandarine

Priprema:

Izgnječiti banane i dodati sve mokre sastojke. U drugoj činiji pomešati suve sastojke. Špatulom sjediniti sastojke i smesu sipati u kalupe za mafine. Peći 25 minuta na 180 stepeni. Kada su mafini pečeni, ostaviti da se ohlade i ukrasiti po želji.

Komentari (0)

Loading