NAJTRAŽENIJI RECEPT NA INTERNETU Bingo kocke, fantastični kremasti kolač sa orasima
Foto: Printscreen/instagram

Korica za pleh 32 x 23cm:

Potrebno je:

4 cela jaja
4 kašike šećera
4 kašike ulja
4 kašike mlevenih oraha
1 kašika kakaa
4 kašike brašna
5 g ili pola kesice praška za pecivo

Fil:

750 ml mleka

2 pudinga sa ukusom vanile
1 kašika brašna
150 g kristal šećera
250 g margarina ili maslaca
75 – 100 g čokolade
75 – 100 g mlevenog keksa
3 pakovanja (450 g jaffa keksa)
pettit keks za jedan red, oko 250 g
sok od pomorandže da se prelije kora i umače keks

Priprema:

Razmutiti puding od vanile, šećer i kašiku brašna sa malo hladnog mleka, a ostatak mleka staviti na srednju vatru da provri. Zakuvati puding, pa mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, još malo promešati, pa staviti kesu ili foliju preko pudinga i ostaviti da se hladi.

Foto: Printscreen/instagram

 

Za koru uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Ulupati belanca sa šećerom, pa dodati žumanca i ulje i sve umutiti. Na kraju dodati orahe, brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjediniti. U obložen pleh 32 x 23 cm ili približnih dimenzija staviti papir za pečenje, pa izliti masu za koru. Staviti da se peče i rernu smanjiti na 180 stepeni. Peći oko 20 minuta zavisno od rerne. Pečenu koricu takođe ohladiti.

Ulupati maslac ili margarin, izmutiti puding pa mu dodati maslac i sve zajedno umutiti. Otopiti čokoladu.

Podeliti fil na 3 dela, pa u jedan dodati mleveni keks, u jedan otopljenu čokoladu i izmešati, a treći ostaje vanila.

Koricu isprskati sokom od pomorandže, premazati keks fil, umakati jaffa keks u sok, pa slagati naopako na fil, premazati čokoladnim kremom, umakati pettit keks u sok, pa slagati preko fila, odgore staviti vanila krem.

Preliti sve glazurom od 100 g čokolade i 3 kašike ulja koje smo na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj otopili.

Ostaviti kolač sa se stegne.

Pre posluživanja 15 minuta izvaditi iz frižidera i ostaviti kako čokolada ne bi pucala pri sečenju, a može da se odgore stavi i šlag, pa nema tih problema.

Prijatno!

Komentari (0)

Loading