BOGOVSKI RUČAK IZ RERNE Vrhunski gulaš sa povrćem, toliko ukusan, kao da je ispod saća
Foto: Youtube/Printscreen

Potrebno je:

1 kg junetine od buta

2 glavice crnog luka

70 g celera

3 šargarepe

2 čena belog luka

1 kašika mlevene paprike

2 dl piva, origano

8 dl juneće supe

1 kašika džema od šljiva

400 g fileta pečene paprike

Priprema:

1. Junetinu iseći na krupnije kocke, crni luk, celer i šargarepu očistiti i izrendati na krupno rende. Beli luk ispasirati.

2. Na malo ulja propržiti junetinu kako bi porumenela, a zatim je rešetkastom kašikom izvaditi i ostaviti na toplom.

3. Na masnoći od mesa propržiti crni i beli luk, dodati šargarepu i celer, pa sve zajedno pržiti uz neprestano mešanje dok povrće ne omekša.

4. Nakon toga vratiti prženo meso, sipati pivo i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi. Tokom dinstanja, po potrebi, dolivati juneću supu dok meso ne omekša.

5. Zatim dodati mlevenu papriku, džem od šljiva, seckanu pečenu papriku, origano i začine po ukusu, te promešati.

6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati pripremljenu smesu. Poravnati i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok suvišna tečnost ne uvri.

Komentari (0)

Loading