SAVRŠENSTVO IZ VAŠE KUHINJE Bajadera torta, čarobnog ukusa
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci

Kora: 5 belanaca

10 kašika šećera
150 g mlevenih oraha
2 kašike brašna
Fil sa keksom: 300 g mlevenog keksa
100 g putera
100 g čokolade za kuvanje
1 konzerva ananasa (oko 500 g)
Žuti fil: 1/2 l mleka
2 kesice pudinga od vanile
5 žumanaca
100 g putera
5 kašika šećera
Za ukrašavanje: 1 slatka pavlaka (250 ml)

Priprema

Umututite čvrst sneg od belanaca, dodajte šećer i mutite dok masa ne postane gusta. Dodajte u umućena belanca brašno i mlevene orahe, izmešajte sve lagano i sipajte u podmazan pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dvadesetak minuta.

Fil sa keksom – natopite keks sa sokom od ananasa, dodajte penasto umućen puter i rastopljenu čokoladu.

Žuti fil – skuvajte puding sa žumancima i šećerom, kad se prohladi dodajte puter i mutite dok se ne sjedini i masa postane penasta.

Na pečenu i ohlađenu koru stavite prvo fil sa keksom, preko njega poređajte seckani ananas i odozgo prekrijte sa žutim filom. Umutite šlag od slatke pavlake i ukrasite tortu. Prijatno!

Komentari (0)

Loading