TOPE SE U USTIMA Brze kokos kocke s prelivom od čokolade, nestaju sa stola za tili čas
Foto: Printscreen

Potrebno je:

200 ml jogurta

2 dl mleka

200 ml ulja 

200 g kokosa

1 vanilin šećer

200 g šećera

200 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

100 g čokolade za kuvanje

Glazura: 100 g čokolade za kuvanje

3 kašičice ulja

Priprema: Stavite mleko u veliku činiju, dodajte šećer i ostavite da odstoji. U međuvremenu, u drugoj činiji pomešajte sve ostale sastojke: jogurt, ulje, kokos, vanilin šećer, brašno i prašak za pecivo.

Kada dobijete jednoličnu smesu, dodajte joj mešavinu mleka i šećera. Zatim posudu nauljite i pobrašnite, pa u nju sipajte pripremljenu smesu i prelijte je rastopljenom čokoladom. Smesu stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni.

Nakon otprilike 30 minuta, izvadite kolač iz rerne i pripremite glazuru. Glazuru pripremate tako što čokoladu i ulje otopite na pari i prelijete po kolaču. Ostavite kolač da se hladi dok se glazura ne stvrdne, a zatim je narežite i poslužite.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading