TOPE SE U USTIMA Brze kokos kocke s prelivom od čokolade, nestaju sa stola za tili čas
Potrebno je:
200 ml jogurta
2 dl mleka
200 ml ulja
200 g kokosa
1 vanilin šećer
200 g šećera
200 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
100 g čokolade za kuvanje
Glazura: 100 g čokolade za kuvanje
3 kašičice ulja
Priprema: Stavite mleko u veliku činiju, dodajte šećer i ostavite da odstoji. U međuvremenu, u drugoj činiji pomešajte sve ostale sastojke: jogurt, ulje, kokos, vanilin šećer, brašno i prašak za pecivo.
Kada dobijete jednoličnu smesu, dodajte joj mešavinu mleka i šećera. Zatim posudu nauljite i pobrašnite, pa u nju sipajte pripremljenu smesu i prelijte je rastopljenom čokoladom. Smesu stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni.
Nakon otprilike 30 minuta, izvadite kolač iz rerne i pripremite glazuru. Glazuru pripremate tako što čokoladu i ulje otopite na pari i prelijete po kolaču. Ostavite kolač da se hladi dok se glazura ne stvrdne, a zatim je narežite i poslužite.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)