NAJFINIJA DOMAĆA ČOKOLADA: Lepša od belgijske, a pravi se brzo, od 3 sastojka
Sastojci:
400 g čokolade - mlečne ili crne, po izboru
200 ml kondezovanog mleka
50 g putera
Opciono: lešnici, pistaći ...
Priprema:
Ukoliko imate mikrotalasnu, predlažemo da čokoladu, kondezovano mleko i puter stavite u odgovarajuću posudu i stavite da se sastojci otope na srednjoj temperaturu, od 3 do 5 minuta. Druga opcija je da sastojke otopite standadno na ringli, na niskoj temperaturi, uz stalno mešanje, kako ne bi zagoreli.
Nakon što ste dobili ujednačenu otopljenu masu, stavite je u pleh srednje dubine, ili posudu, ravnomerno razlijte smesu, pa stavite u frižider onoliko dugo koliko je potrebno da se smesa sasvim stegne. Naposletku, isecite kolač na kocke i poslužite. Ukus je fantastičan!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)