NAJFINIJA DOMAĆA ČOKOLADA: Lepša od belgijske, a pravi se brzo, od 3 sastojka
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

400 g čokolade - mlečne ili crne, po izboru

200 ml kondezovanog mleka

50 g putera

Opciono: lešnici, pistaći ...

Priprema:

Ukoliko imate mikrotalasnu, predlažemo da čokoladu, kondezovano mleko i puter stavite u odgovarajuću posudu i stavite da se sastojci otope na srednjoj temperaturu, od 3 do 5 minuta. Druga opcija je da sastojke otopite standadno na ringli, na niskoj temperaturi, uz stalno mešanje, kako ne bi zagoreli. 

NAJFINIJA DOMAĆA ČOKOLADA: Lepša od belgijske, a pravi se brzo, od 3 sastojka

Foto: Youtube/Printscreen

 

Nakon što ste dobili ujednačenu otopljenu masu, stavite je u pleh srednje dubine, ili posudu, ravnomerno razlijte smesu, pa stavite u frižider onoliko dugo koliko je potrebno da se smesa sasvim stegne. Naposletku, isecite kolač na kocke i poslužite. Ukus je fantastičan!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading