BRZ I JEDNOSTAVAN RECEPT IDEALAN ZA DORUČAK Fritata sa domaćim kobasicama ili pršutom
Foto: Youtube/Printscreen

Potrebno je:

Osam jaja

¼ šolje mleka
Prstohvat mlevenog crnog bibera
1 kašika maslivnog ulja
½ šolje seckane šargarepe
1 šolja šunke isečene na kockice (možete da stavite i slaninu, pršutu ili kobasice)
Desetak iseckanih čeri paradajza
Seckani peršun
300gr vašeg omiljenog sira
Dve do tri iseckane špargle

Način pripreme:

Umutite jaja u činiji a zatim propžite na tiganju šparglu, šunku ili kobasice ili pršutu, šargarepu i začine na maslinovom ulju. Kada dobiju zlatkastu boju skinite ih sa vatre. Ulijte jaje i ponovo vratite na tihu vatru bez mešanja. Narendajte sir preko jaja i dopustite smesi da naraste kako se bude pekla ali i da se sir rastopi.

Kada jaja postanu zlatno žuta i sir rastopljen sklonite sa vatre svoj doručak i isecite ga u obliku pice, odnosno na truglove. Možete ga služiti uz jogurt ili hladno kiselo mleko i uživati u ukusnom obroku prepunom proteina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading