ITALIJANSKI SPECIJALITET U SRPSKOJ KUHINJI: Špagete sa belim lukom i parmezan, jefrin, a preukusan ručak
Foto: Youtube/Printscreen

Potrebno je:
200 gr špageta ili špagetina
1 limun
50 gr pezli
4 kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka
na vrh noža ljute tucane paprike
biber i so
peršunov list

parmezan

Priprema:

Skuvajte špagetine u dosta slane vode.

Zagrejte malo ulja u tiganju i dodajte rendanu koru limuna. Ubacite prezle i propržite ih kratko da budu zlatnožute.

Kad ocedite špagetine, sačuvajte malo vode. 

Spustite špagetine u tiganj, dodajte sok od pola limuna i tucanu papriku pa dobro promešajte.

Sad dodajte mleveni ili narendani beli luk i sipajte malo vode u kojoj su se kuvali špagetini.

Doterajte ukus, pobiberite i eventualno dodajte još malo limunovog soka.

Komentari (0)

Loading