Neodoljiv ukus: Brzi sitni kolači sa rozen korama
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  •  300 gr. mlevenog keksa
  •  150 gr. pečenog neslanog kikirikija
  •  100 gr. maslaca ili margarina
  •  50 gr. čokolade 
  •  150 gr. kristal šećera
  •  200 gr. kikiriki putera
  •  300 ml. mleka
  •  4 lista rozen kora

Glazura:

  • 100 gr. čokolade,
  • 50 gr. maslaca

U mleku rastopiti sve gore navedene sastojke, preliti preko keksa, dodati polovinu krupno mlevenog kikirikija, izmešati i ostaviti par minuta da se prohladi. Premazivati kore, kolač blago pritisnuti i ostaviti sat vremena u frižideru. Preliti rastopljenom čokoladom, posuti kikirikijem i ostaviti do sutradan u frižideru. Prijatno!

Komentari (0)

Loading