FANTAZIJA SA JUGA: Snikers torta, neodoljiva rapsodija ukusa
Foto: Youtube/Printscreen

Potrebno je:

5 žumanaca

5 belanaca

5 kašika šećera

pola l slatke pavlake

300 g neljuštenog kikirikija

150 g čokolade za kuvanje

maslac, mleko 

Priprema:

Žumance miksajte sve dok ne dobijete smesu, pa posudu sa žumancima stavite iznad pare na najmanje 4 minuta, uz neprestano mešanje. Skinuti sa pare, ostaviti da se ohladi malo.

U međuvremenu umutite slatku pavlaku u sneg. Belanca takođe istucite u čvrst sneg, pa u njih neizmenično dosipajte kašiku pavlake, kašiku šećera i kašiku žumanaca. Sve vreme balgo mešajte mikserom. Nastavite sa dodavanjem sve dok potrošite sve sastojke i dok se svi ne sjedine. Dobijenu smesu ostavite u frižideru desetak minuta, da se ohladi.

Očistite kikiriki od ljuske i jednu trećinu lagano istucite na sitne komadiće, a ostatak sameljite. Čokoladu izlomite na kockice i stavite na paru da se rastopi, a kada omekša dodajte malo maslaca i 2 kašike mleka kako bi dobili čokoladnu glazuru. 

Krenite sa slaganjem slojeva torte - na dno kalupa za tortu stavite trećinu mlevenog i usitnjenog kikirikija, preko tog sloja namažite trećinu pripremljene kreme, ponovo stavite sloj kikirikija i preko njega kašikom stavite trećinu rastopljene čokolade.

Ponovno namažite krem, preko nje stavite tanki sloj čokolade, najbolje je šarati pomoću kašike, nastavite sa slojem krema, i potom posipajte preostalim kikirikijem. Na kraju prošarajte s čokoladnom glazurom i po želji ukrasite sa par kikirija. Tortu stavite najmanje na šest sati u zamrzivač.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading