Ekstra mekane i ukusne: Slane crvene palačinke sa žutim sosom
Foto: Youtube/Printscreen
Sastojci i priprema:
 
Cvene palačinke:
  •  2 jaja
  •  150 gr. brašna
  •  200 ml. mleka
  •  2 prstohvata soli
  • 100 gr. kečapa
  •  voda po potrebi
  •  ulje (za pečenje palačinaka)
Fil:
  •  300 gr. mlevenog mesa
  •  1 glavica cnog luka
  •  50 ml. ulja
  •  50 ml. vode
  •  pola kašičice soli
  •  malo bibera
  •  peršunovo lišće (količina po ukusu)
Žuti sos:
  •  100 gr. majoneza
  •  5 kiselih krastavčića
  •  pola kašičice belog luka u prahu (čak i manje)
  •  pola kašičice kurkume u prahu
Još je potrebno 100 gr. kisele pavlake za premazivanje palačinaka.
Prvo pripremite palačinke. Sve sastojke umutite i pecite uobičajeno.
 
Za fil luk sitno iseckajte pa propržite na ulju, dodajte mleveno meso, vodu, so, biber iseckano lišće i krčkajte dok voda ne ispari oko 10 minuta.
 
Za sos izrendajte sitno kisele krastavce, izmešajte s majonezom i ostalim navedenom sastojcima.
 
Sledi filovanje: na palačinku namažite jednu kašičicu kisele pavlake, stavite kašiku fila, preklopite stranice pa umotajte. Odozgo namažite po kašičicu - dve sosa ili ga poslužite pored..Spremno je za degustaciju. Uživajte i prijatno.

Komentari (0)

Loading