Brza i bez kora:  Pita od tikvica
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • 1 veća tikvica ili dve male
  •  1 krompir
  •  1 manja šargarepa
  •  manja glavica crnog luka
  •  1 čen belog luka
  •  2 dcl. jogurta
  •  1 dcl. ulja
  •  1 dcl. vode
  •  začin od povrća
  •  so
  •  biber
  •  3 jaja
  •  7 punih kašika brašna
  •  pola kesice praška za pecivo
  •  veza peršunovog lišća

Uključite prvo rernu na 220 stepeni.

Izrendajte svo povrće i promešajte. Posebno umutite jaja, dodajte začin, biber, jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo. Umutite pa izmešajte sa vodom i ubacite iseckano peršunovo lišće. Posolite još ako treba. Tepsiju podmažite sa malo ulja i brašna i na dno sipajte pola umućene smese, preko stavite svo izrendano povrće pa prelijte ostalim prelivom.

Viljuškom izbockajte i tepsiju protresite. Ovako pripremljeno odmah stavite u rernu da se peče oko sat i po vremena.

Ako vam se čini da jako rumeni prekrijte folijom jer bitno je da se krompir i šargarepa fino ispeku u testu.
Prijatno!
 

Komentari (0)

Loading