Ukus će vas oduševiti: Punjeno testo  sa filom od krompira i tikvice
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • 350 gr. brašna (meko brašno) 
  • 200 ml. vode 
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica soli (ali ne puna)
  • Ako je potrebno još brašna na kraju.

Fil:

  • 300 gr. krompira
  • 1 manja tikvica (oko 200 gr.)
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 kašike ulja
  • malo soli
  • bibera po ukusu (u ovaj fil je lepo dodati više bibera)
  • malo vode
  • peršunovo lišće (ako imate)
  • Ulje za prženje.

Sve sastojke za testo izmešajte i zamesite glatko testo. Ostavite u frižideru da stoji dok pripremate fil. Za fil izdinstajte luk na ulju, dodajte iseckane tikvice, vrlo malo soli i kada tečnost od tikviuca ispari dodajte još vode koliko je potrebno dok tikvice skroz ne omekšaju.

Sve izmešajte sa kuvanim i ispasiranim krompirom, posolite, pobiberite i dodajte iseckan peršun. Testo rastanjite, isecite i filujte. Preklopite i krajeve viljuškom zalepite.

Pržite odmah u vrelom ulju dok ne budu rumene sa obe strane. Prijatno! Može se poslužiti uz pomfrit, salatu, kečap, jogurt, kiselo mleko...

Komentari (0)

Loading