DOMAĆI JOGURT SA KAJSIJAMA: Idealna poslastica za vrele letnje dane!
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

kiselo mleko - 4 - 5 kašika, punih (gusto, kremasto)

kajsije - 4 komada, velike
šećer - 4 kašike
menta - listovi za ukras

Priprema:

1. Očistite kajsije od koštica, operite i isecite na parčiće. U njih sipajte gusto kiselo mleko i šećer.

2. Pasirajte u glatku i vazdušastu homogenu smesu. Možete to da uradite i u blenderu.

3. Gotovu jogurt smesu zatvorite dobro u kutiju ili posudu pokrivenu streč folijom. Stavite u frižider i vadite na 30-60 minuta da umutite ponov žičanom mutilicom. Ako ipak imate mašinu za sladoled, korisitite nju.

4. Kada se sladoled dovoljno stvrdnuo, rasporedite ga u posudice ili čaše i servirajte sa ukrasom od svežih listova mente.

U slučaju da niste uspeli da promešate jogurt sladoled često prema uputstvu, ne brinite se. Pre serviranja ga ostavite da se opusti na sobnoj temperaturi i posle umutite ručnim mikserom da bude gladak i kremast.

Prijatno!

Komentari (0)

Loading