KRCKAVA FRITATA OD KROMPIRA: Italijanka otkrila recept za tradicionalno jelo, svako može da ga spremi!
Printscreen

Italijanska kuhinja jedna je od najboljih na svetu, po mišljenju mnogih, a Italijanka po imenu Debora je na svom Youtube kanalu pokazala kako se sprema prava italijanska fritata od krompira - idealna za ručak!

Sastojci:

1,2 kilograma krompira

40 grama brašna

Prstohvat origana

Prstohvat soli

Malo tucane crvene paprike (opciono)

Maslinovo ulje za prženje

Čen belog luka

Priprema:

Krompir operite, oljuštite i isecite na kolutiće koji nisu previše tanki. Dodajte so i origano, pa izmešajte. Zatim dodajte tucanu papriku i opet izmešajte.

U tiganj sipajte maslinovog ulja dovoljno da prekrije dno, pa kada se zagreje na vatri, stavite ceo čen belog luka (nije potrebno da ga iseckate). Kada se malo proprži, luk izvadite jer je ideja samo da se ulje aromatizuje.

Nakon toga, u tiganj poređajte kolutiće krompira tako da se preklapaju, a kada poređate sav krompir, odozgo pritisnite rukama, pa sipajte preko još malo maslinovog ulja. Smanjite vatru, poklopite i ostavite da se prži oko pola sata.

Podignite poklopac, uzmite jedan tanjir koji ćete staviti preko krompira, iznad jedne posude iscedite višak ulja iz tiganja, pa krompir prevrnite na tanjir. Zatim u tiganj vratite ulje koje ste koristili, pa stavite krompir da se isprži i sa druge strane, oko 10-15 minuta na smanjenoj vatri.

Uz pomoć tanjira ponovo iscedite višak ulja iz tiganja, fritatu od krompira prevrnite na tanjir, isecite i uživajte u ukusnom obroku.

Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading