Brza čokoladna torta bez pečenja - Neverovatna senzacija, vredna svake hvale
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci potrebni za brzu čokoladnu tortu: 

300g mlevenog keksa

50g kakaa ili čokoleve
250g margarina
1,5l mleka
rum
50g sitno iseckanih lešnika
125g šećera u prahu
8 kašika šećera
3 pudinga od čokolade
250ml slatke pavlake
200g čokolade za kuvanje
1 kesica želatina
1 kesica krem šlaga
1 kašika ulja

Priprema:

Za pripremu kore koristila sam 300g mlevenog keksa koji sam stavila u vanglicu zajedno sa malo kakaa. Kakao sam stavila u toj količini da keks dobije čokoladnu boju i ukus, a količinu procenite sami (otprilike 50g).

Istopljeni margarin dodajte u vašu čokokeksičnu smesu zajedno sa 3 kašike šećera u prahu i seckanim lešnicima. Dobro promešajte i zamesite mešavinom mleka i ruma (možete koristiti aromu, umesto čistog ruma) toliko da smesa bude dovoljno čvrsta da može da se drži samostalno.

Trudite se da ne bude previše mekano, kako ne bi bilo vodenasto, ali ni previše suvo, kako se ne bi rasipalo. Uzeti kalup ili pleh u kojem želite da vam bude torta (procenite veličinu u zavisnosti od smese), podmažite uljem i formirajte koru, rukama, od mase s keksom.

Za krem ćemo prvo odvojiti 200ml mleka i razmutiti puding od čokolade.

Preostalih 800ml mleka, sa šećerom i izlomljenom čokoladom, stavićemo da proključa i povremeno promešati. Kada proključa, dodaćemo razmućeni puding i skuvati ga mešajući.

Skuvani puding ćemo ostaviti da se ohladi.
Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice sa nekih 200ml vode. Umutiti čvrsto slatku pavlaku, a zatim pripremljeni želatin dodati u pavlaku i mikserom sjediniti.

Preostali margarin umutiti sa šećerom u prahu i dodati u ohlađeni krem zajedno sa pavlakom sa želatinom. Pripremljeni fil staviti preko kore, poravnati i ostaviti u frižider da se ohladi i stegne najmanje 5 sati.

Za dekoraciju umutiti šlag krem. Preostalu čokoladu za kuvanje (2 štanglice) možemo izrendati i posuti preko šlaga (kao što sam to ja uradila) ili je istopiti pa preliti preko šlaga.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading