NEMA BRAŠNA A NI PEČENJA: Desert po pravoj meri ljubitelja čokolade!
Printscreen/Youtube/Schnelle Rezepte

Ne možemo sa sigurnošću reći u šta spada ovaj čokoladni desert jer nije klasičan kolač, ali nije ni puding.

Ono što je sigurno jeste da će ga obožavati svi ljubitelji čokolade, posebno zbog brze i jednostavne pripreme.

Sastojci:

500 ml mleka

100 grama šećera

100 grama crne čokolade

3 kašike kakao praha

2 kašičice agar-agar praha (posni želatin)

prstohvat soli

Priprema:

U dublju šerpu sipati 400 ml mleka,100 grama šećera i prstohvat soli, i staviti na tihu vatru da se zagreje.

U šolji razmutiti 100 ml mleka i 3 kašike kakao praha. Mešati dok ne nestanu grudvice. Kad smesa postane gusta, dodati je mleku koje se greje, i dobro promešati.

Potom dodati i izdrobljenu čokoladu za kuvanje, i nastaviti sa mešanjem na tihoj vatri.

U međuvremenu agar-agar rastvoriti sa dve kašike vode u maloj činiji, pa ga dodati u šerpu sa mlekom i čokoladom.

Mešati sve sastojke dok smesa ne počne da ključa. Kada proključa, smesu skloniti sa šporeta, preliti je u kalup, i ostaviti da se dobro ohladi u frižideru par sati.

Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading