SJAJNA KOMBINACIJA ZA UKUSAN RUČAK: Neobično jelo od spanaća, krompira i sira - leto na tanjiru
Foto: Printscreen

Verovatno već znate razne recepte u kojima se kombinuju sir i spanać, vrlo često se ove dve namirnice kombinuju u nadevima od pita i sličnim jelima. Recept koji predlažemo je malo drugačiji - umesto testa koristi se krompir. Ako samo pročitate sastojke i zamislite, a opet ako vam dosade uvek ista jela, nema sumnje da ćete probati ovo neobično jelo.

Sastojci: 400 g krompira , 200 g spanaća ,1 glava luka, 100 g sira (po mogućnosti tvrdog i rastvorljivog), 1 kašičica bosiljka, 2 kašičice origana, 8-10 komada paradajza čeri, 300 g svežeg sira 1 jaje. 100 ml jogurta

Priprema: Oljuštite tikvicu, narendajte je i iscedite sok. Stavite u hladnu vodu i ostavite dok pripremate ostale sastojke. Rendajte tvrdi sir. Luk isecite na kriške, stavite u tiganj sa malo ulja i soli. Posle nekoliko minuta dodajte kašičicu šećera i pržite uz mešanje dok se ne karamelizira. Ocediti i osušiti krompir.

Dodajte naribani tvrdi sir i sol. Smešu utisnite u nauljeni okrugli pleh i pecite 10-15 minuta na 180 stepeni. Na malo maslinovog ulja dinstati smrznuti ili sveži spanać. Po želji možete dodati i beli luk. U činiji pomešajte skut, jaje i jogurt, posolite i začinite bosiljkom i origanom.

Dodajte seckani spanać i polovinu karamelizovanog luka i sve dobro izmešajte. Cherr iparadajz iseći na tanke kriške. Kada osnova od krompira i sira dobije zlatnu boju, izvadite posudu i sipajte mešavinu sira i spanaća. Na vrh paradajz čeri i ostatak karamelizovanog luka. Peći na 180 stepeni 25-30 minuta.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading