GRACIJA MEĐU POSLASTICAMA! KREMISIMO TORTA - Zavodljiva kombinacija lešnika i čokolade
Foto: Printscreen

Sastojci
Za bele patišpanje:

10 belanaca

10 kašika šećera
2 kašike sirćeta
8 kašika griza

Za braon patišpanje:

8 jaja
8 kašika šećera
2 kašike kakaoa
2 kašike brašna
6 kašika rendane čokolade

Za fil:

10 žumanaca
10 kašika šećera
2 margarina
400 g šećera u prahu
200 g kvalitetnije crne čokolade
200 g kvalitetnije bele čokolade
1 čaša kisele pavlake
200 g mlevenog pečenog lešnika

Za drugi fil:

500 g šlag krema
5 dl hladne mineralne vode

Priprema

Prvo pripremiti bele kore. Umutiti dobro 5 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst šam. Dodati kašiku sirćeta i na kraju 4 kašike griza. Promešati kašikom pa smesu izliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći koru na 150 stepeni oko 20 minuta. Napraviti još jednu koru od preostalog navedenog materijala.

Fil: Umutiti žumanca sa 10 kašika šećera pa staviti fil da se skuva na pari. Skuvan fil ostaviti da se ohladi dok pripremate braon kore.
Braon kora: Umutiti 4 jaja sa 4 kašike šećera dok se šećer ne istopi. Dodati kašiku kakaoa i kašiku brašna, promešati varjačom i na kraju dodati 3 kašike rendane čokolade. Smesu izliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći koru na 180 stepeni oko 15 minuta. Od preostalog materijala napraviti još jednu koru.

Drugi fil: Umutiti 100 g šlag krema sa 1 dl mineralne vode. Razraditi 2 margarina sa 400 g šećera u prahu i dodati ohladjenim žumancima. Dodati umućen šlag krem i čašu kisele pavlake. Podeliti smesu na dva dela. Otopiti posebno belu i posebno črnu čokoladu na pari. Dodati otopljene čokolade, crnu u jednu smesu, a belu u drugu smesu sa žumancima. Umutiti preostalih 400 g šlag krema sa 4 dl mineralne vode.

Redosled filovanja: braon kora - žuti fil - posuti mlevenim lešnicima - umućen šlag - bela kora - braon fil - posuti mlevenim lešnicima - umućen šlag krem i tako dok se ne potroše kore i filovi. Tortu po želji dekorisati ostatkom umućenog šlag krema.

Komentari (0)

Loading