DOMAĆI SLADOLED OD JAGODA: Fantastično i lagano osveženje koje može stajati čak do nedelju dana!
Foto: Shutterstock

Sastojci:

400 ml slatke pavlake

1/8 kašičice soli

2 jaja

150 g šećera

450 g seckanih jagoda

pola kašike limunovog soka

Priprema:

Sjedinite slatku pavlaku i so u šerpi i pustite da proključa, a zatim sklonite sa vatre.

U posebnoj činiji umutite jaja sa polovinom šećera, pa dodajte vruć krem – sipajte ga polako uz neprekidno mućenje.

Vratite u šerpu i kuvajte na nižoj temperaturi, ne dozvolite da proključa.

Kuvajte uz stalo mešanje, dok se smesa blago ne zgusne.

Ohladite fil na sobnoj temperaturi i povremeno promešajte. Neka se hladi najmanje 2 sata.

Dok se fil hladi, u blenderu umutite jagode sa preostalim šećerom i sokom od limuna, dok ne postane glatko.

Smesu procedite i sipajte u ohlađen fil, pa dobro izmešajte.

Sipajte u željene posude i ostavite da se zaledi u zamrzivaču. 

Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading