OVAJ RECEPT JE ODUŠEVIO MILIONE: Zapečeno meso i krompir koji se topi u ustima, fantastična kombinacija koju morate probati!
YOUTUBE/SCREENSHOT/ENFES YEMEK TARIFLERI

Kombinacija mesa i krompira je najomiljenija ne samo među Srbima, već svuda u svetu.

Pire sa šniclama, zapečena butkica sa krompirom u rerni, pomfrit i ćuftice... kombinacija je bezbroj, a sve su jednako ukusne.

Ali ovakvu garantujemo da niste probali. Prvi put kad okusite ovaj neverovatno slasan specijalitet, stalno ćete ga želeti!

Sastojci:

Ćufte:

150 g svežeg kupusa
50g mlevene junetine
2 čena belog luka
1 glavica crnog luka
50 g brašna
8 g soli
po 1 kašika začina (biber, kumin, aleva paprika, majčina dušica)
2 kašike sveže iseckanog peršuna
30 ml ulja
2 jajeta

Fil:

5 krompira
50 g čedar sira
30 ml mleka
4 g soli
1 kašika iseckane nane
1 kašika bosiljka

Preliv:

60 g paradajz paste
3 dl ključale vode
100 g čedar sira
malo iseckanog svežeg peršuna

Priprema:

Krompire u ljusci dobro oprati, pa staviti u ključalu vodu u kuvati dok ne omekšaju. Kupus iseći na najtanje trake, pa pomešati sa mlevenim mesom, narendanim belim lukom. Dodati usitnjen crni luk i brašno, a zatim i začine. Zaliti uljem i dobro umesiti da se dobije kompaktna smesa. Dodati jaja i još jednom premesiti. Vatrostalnu posudu obložiti alu folijom i nauljiti. Vaditi rukom veće komade smese, pa oblikovati u valjuške i ređati u pleh. U sredini svakog komada mesa rukama napraviti udubljenje. Peći i rerni zagrejanoj na 220 stepeni C, otprilike 30-35 minuta.

Bareni krompir dobro usitniti, pa mu dodati čedar sir, mleko, so i začine. Sve dobro umesiti da se dobije kompaktna smesa, pa vaditi rukom i oblikovati valjuške, kao sa mesom.

Valjuške od krompira stavljati u udubljenja u mesu. Paradajz pastu razmutiti u vodi pa preliti ćufte sa krompirom. Preko posuti narendan čedar i peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni C oko pola sata. Kad je gotovo, preko posuti iseckanim peršunom.

Prijatno!

Komentari (0)

Loading