Ovako se sprema svinjetina na seoski način: Sočno i meko meso, koje je othranilo generacije!
Foto: Shutterstock

Sastojci: 8-10 šnicli od svinjskog karea, 2 glavice crnog luka, po potrebi so, brašno, origano, biber, malo suncokretovog i malo maslinovog ulja, belo vino, ruzmarin, beli luk.
Priprema: U velikom tiganju zagrejte suncokretovo ulje. Ubacite neoljušten čen belog luka i grančicu ruzmarina. Začinite svinjski kare solju i biberom. Uvaljajte ih u brašno i ispržite u vrelom ulju dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Izvadite meso na kuhinjski ubrus.

Isecite luk na polumesece i izgnječite ga sa prstohvatom soli. U drugi tiganj sipajte šolju maslinovog ulja.

Na dno stavite isečen luk, odozgo meso i završite preostalim lukom. Prelijte sa 2-3 kašike belog vina i još toliko tople vode. Pospite prstohvatom origana ili čubrom, ako više volite. Poklopte posudu i dinstajte jelo oko 15 minuta na slaboj do umerenoj vatri.

Servirajte kare topao sa salatom po želji. Uživajte!

Komentari (2)

Loading
Veca

10.05.2021 13:18

Baš se sećam da je moja baka koristila origano, ruzmarin i maslinovo ulje, a naročito neoljušteni beli luk.

Seljak

10.05.2021 15:57

Da, da... Sa origanom i uljem obavezno, ha, ha...