Gužvara sa maslacem i limunadom  - uživajte u fantastičnom ukusu extra gibanice!
bonapeti.rs/printscreen

POTREBNI SASTOJCI

kore za pitu - 500 g

ZA PREMAZIVANJE

jaja - 4 komada
kiselo mleko - 400 g
maslac - 100 g
sir - 400 g

SMESA ZA PRELIVANJE

jaja - 1 komad
limunada - 1 šolja
maslac - malo, za premazivanje pleha

NAČIN PRIPREME

U posudi umutimo jaja i dodajemo kiselo mleko, sir i rastopljeni maslac, promešamo.

Namažemo dno okruglog pleha sa masalcem, uzimamo jedan list kora, iskidamo na velike komade (5-6) i poređamo u pleh. Sipamo 3 supene kašike smese i rasporedimo preko kora.

Ovako radimo dok ne potrošimo smesu, poslednju koru ostavljamo celu, a ivice savijamo.

Isečemo pitu na kockice i prelivamo ravnomerno prethodno umućenim jajetom, pomešanim sa limunadom.

Uključimo rernu na 180 stepeni, a pitu ostavljamo da stoji tako dok se rerna ne ugreje i dok ne upije preliv.

Stavite pitu u ugrejanu rernu i pecite dok ne dobije lepu zlatnobraon boju, oko 40 minuta.

  Kliknite za više vesti

Komentari (0)

Loading