Baklava bez kora  - Sočan  kolač gotov za 10 minuta, a ukus za čistu desetku!
printscreen/brzikolači

Sastojci:

4 jaja

1 čaša ( mera je 200 ml čaša ) oštrog brašna
1 čaša griza
1 laša ulja
1 čaša mleka
1 čaše šećera
2 čaše mlevenih oraha

Sirup:

500 ml vode
2 čaše šećera

Priprema:

Prokuvati nekoliko minuta vodu i šećer za sirup pa skloniti sa vatre da se hladi.

Uključiti rernu na 180 stepeni dase zagreva.

Ulupati jaja sa šećerom, pa dodati suve sastojke, pa vlažne i sve dobro umutiti žicom.

Pouljiti i posuti brašnom pleh u kojem će se peći, otprilike 25 x 30 cm, ili po vašem izboru. Videćet ekoliko ćete mase dobiti.

Tanja baklava u veću tepsiju ili deblja u manju.

Staviti  da se peče 35 minuta, zavisno do rerne.

Pečenu baklavu zaliti sa prohladjenim sirupom i ostaviti da e potpuno ohladi, pa staviti u frižider.

Ja sam tolu stavila u frižider, ne vrelu.

Brže se ohladila tako, dovoljno je da baklava dodje do temperature koja neće naškoditi frižideru.

Posle samo iseći u kocke, rombove ili trouglove i poslužiti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading