VRHUNSKI UKUS Recept za najmekšu piletinu, trik je u jednom neočekivanom sastojku
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

1 pileće grudi (bez kostiju)

100 g majoneza

malo belog luka u prahu

100 g narendanog kačkavalja

so

biber

mirođija

Priprema:

Piletinu iseći na 6 komada, može se malo i izlupati čekićem, ali vrlo malo. Oprati, ocediti, ostaviti da se osuši, pa posoliti i pobiberiti. U međuvremenu pomešati majonez, miriđiju, beli luk i narenan kačkavalj. Smesu naneti na meso sa obe strane, pa staviti u pleh obložen papirom za pečenje i pokriti aluminijumskom folijom.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni C oko sat vremena, pa ukloniti foliju i ostaviti da porumeni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading