SRPSKI TRADICIONALNI RECEPT Gurmanski ručak - varivo koje će vas okrepiti i osnažiti!
Foto: printscreen/recepti

Potrebno je:

800 g svinjskog mesa

4-5 manje glavice crnog luka
3-4 šargarepe srednje veličine
2 paradajza veća
malo svežeg peršuna
2 crvene paprike
ulje ili mast
so
suvi biljni začin
mleveni crni biber
1-2 kašičice aleve paprike
2 kašike brašna

Priprema

Meso isecite na kockice i stavite da se kuva. Kada je napola kuvano sklonite sa vatre, u drugu šerpu stavite ulje ili mast da se malo zagreje, u to stavite meso da se prži. Treba da dobije lepu zlatnu boju (vodu u kojoj se kuvalo meso sačuvajte), onda dodajte sitno seckani crni luk, šargarepu seckanu na kockice, papriku takođe secenu na kockice i dodajte malo vode u kojoj se kuvalo meso. Paradajz oljuštite nasecite na kocke i stavite da se krčka zajedno sa ostalim sastojcima. Kada meso i povrće budu skoro gotovi stavite so, suvi biljni začin, biber, alevu i sitno seckani sveži peršun. U malo hladne vode stavite dve kašike brašna, lepo razmutite da nema grudvica i sipajte u jelo. Krčkaje još par minuta uz povremeno mešanje.

Služite toplo!

Savet:
Ja ovo jelo sluzim uz krompir pire ali moze i uz neke makarone ili nesto drugo po ukusu:) prijatno!!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading